06 juli 2011

Ejsa en de vakantie tot nu toe...

Wow, we zijn alweer 6 juli, wat gaat de tijd toch snel. Zoals jullie op mijn twitter-account hebben kunnen lezen was de examenperiode alweer hectisch. Maar ja, wanneer is die periode dat niet. 18 juni was ik er eindelijk van af, en echt waar, de examenperiode moest geen 2 dagen langer geduurd hebben. Ik was op. Het tekort aan slaap, onregelmatige uren en voeding, het weegt allemaal meer op je lichaam en geest dan je eigenlijk zou denken. Swat, ik heb mijn resultaten gekregen en ben er voor alles door. Geen herexamens dus, wat een echte opluchting is. Ik mocht er echt geen hebben, of mijn vakantiejob in augustus in Duitsland stond op de helling. En daar had ik echt geen zin in. Misschien daarom ook dat er iets meer stress met de examens gepaard ging dan anders :)

Nu nog maar 1 jaar te gaan en ik ben afgestudeerd. Lijkt nog veraf, maar is eigenlijk zo dichtbij. Vooral als je weet dat ik met januari al mijn eindexamens heb. Daarna volgt er 4 en een halve maand stage, en dus geen examens meer. Best wel spannend allemaal. Vooral als ik eraan denk dat ik dan moet beslissen om nog een master te volgen of niet. En als ik dat zou doen, welke ik zou kiezen. Of wat ik dan precies wil doen als job binnenin de sector als ik toch direct begin te werken. Pfff ik ben veel te vooruitziend soms :)

Om de vakantie goed in te zetten ben ik in juni trouwens een dagje naar bobbejaanland geweest. 't was echt héél tof, maar vooral ook héél erg warm en héél erg druk. Bij elke attractie moest je minstens 40 minuten aanschuiven denk ik, wat wel jammer was. Maar we hebben ons geamuseerd, en dat is nog altijd het belangrijkste hé. Jammer genoeg was het die dag de dag waarbij er zoveel problemen waren bij de nmbs door een kapotte bovenleiding, waardoor we toch meer dan 4u nodig hadden om van Antwerpen thuis te geraken. Wat best wel lang is, vind ik persoonlijk. Maar bon, uiteindelijk zijn we er geraakt!

Verder ben ik ook naar de foute party van Q-music geweest in de grenslandhallen, wat echt weer het feestje van het jaar was. Zalige muziek en zalige sfeer, volgend jaar zijn we zeker weer aanwezig! Sommige mensen waren echt hilarisch verkleed, niet te doen. Mijn outfit was ook redelijk fout, gelukkig moest ik maar de auto in- en uitstappen. Zo op de fiets of op de bus zitten zou toch 'n beetje genant zijn denk ik :D

Verder heb ik de tijd gevuld met het verder kijken van de series die ik volgde, en ik zit weer helemaal up to date. Alleen jammer dat ik nu telkens een week moet wachten tot de volgende afleveringen. Maar jah, zo heb ik weer iets om naar uit te kijken. Verder zijn we ook op zoek naar een nieuwe keuken, wat best leuk is. Zou nog iets voor mij zijn, zo keukens verkopen, 3D-ontwerpen maken op de pc... Misschien moet ik nog interieurarchitectuur ofzo gaan studeren na dit jaar? :D Haha nog eens 3 jaar, misschien iets te veel van het goede...

De komende weken zullen vooral ingenomen worden met de voorbereidingen voor Duitsland... Tegen dat ik alles verzameld heb voor die 6 weken buitenland... Maar daar schrijf ik nog wel eens een apart postje over... Mijn woordenboeken Duits-Ned en Ned-Duits liggen alvast klaar :)

Ohja, wat jullie vroegen over mijn nieuwe laptop... Tot nu toe ben ik er heel tevreden over. Heb voor 'n 15.6 inch met numeriek klavier gekozen, omdat deze pc's kleiner zijn en dus makkelijker meekunnen naar school. Tot nu toe nog geen spijt over gehad. Deze kan ik veel makkelijker meenemen en weegt minder, terwijl ik voor mijn andere laptop (17 inch) echt met een grote laptoptas moest sleuren... Je kunt niet alles altijd op 1 scherm zien, je moet soms scrollen, dat is een klein nadeeltje.... Maar dat heb ik er voor over. Zo lastig is scrollen nu ook weer niet hé! En alles went uiteindelijk. Verder werkt hij zoals hij moet, laad hij alle informatie snel... Afin ik heb denk ik 'n goede koop gedaan. Met medion heb ik dus ook geen klachten tot nu toe. Mijn vorige pc is 1 keer kapot geweest. Dan moet je hem wel met 'n sticker (waar je eerst 'n paar dagen op moet wachten) via de post naar Nederland sturen, waardoor je hem wel 'n eindje kwijt bent. Bij mij was dat jammer genoeg 6 weken, maar 't was 'n drukke periode blijkbaar en er moest 'n volledig nieuw moederbord in. Maar alles was opgelost, heeft me niets gekost... En is maar 1 keer in 3.5 jaar voorgevallen, dus valt ook nog mee.....

Bon, 'k ga nog eens 'n paar blogjes lezen!
Tot 't volgende berichtje, 't zal niet nog eens zo lang duren, I promise!

Geniet van het zonnige weer en tot snel!
X. Ejsa

20:32 Gepost door Ejsa | Commentaren (4) |

30 mei 2011

Ejsa en een nieuwe laptop

Na lang twijfelen of ik nu al een nieuwe laptop zou kopen of nog zou wachten tot begin september, heb ik toch maar besloten nu al een nieuwe te kopen. Aangezien ik in augustus een maand in Duitsland zit en mijn pc nu al af en toe raar begon te doen, wilde ik het risico niet lopen. Kzou graag verder bloggen vanuit Duitsland, en dan is een werkende pc hebben echt wel nodig. Uiteindelijk terug een pc van medion gekozen, van de aldi dus. Eerst lang getwijfeld, als hij kapot is ben je hem gemakkelijk 4 a 6 weken kwijt omdat hij naar Nederland moet. Maar jah, er zit superveel in voor de prijs, en als hij kapot is, heb je 3 jaar garantie, wat toch langer is dan bij de meeste andere toestellen. En hij wordt goed herstelt, zo kreeg ik de vorige keer direct een volledig nieuw moederbord, die nog beter was dan de oorspronkelijke versie ook.

Soit, allemaal goed en wel. Ondertussen zijn de meeste gangbare programma's terug geinstalleerd, een illigale versie van office inclusief. Kga echt geen nieuw pakket van 75 euro kopen als het niet nodig is hoor ;) Nu is het nog een kwestie van al mijn favoriete foto's en vooral series/films over te zetten, wat nog wel wat uurtjes in beslag zal nemen. Maar dat doen we wel in de vakantie, na de examens. En nu is het gewoon mijn oorspronkelijke laptop met rust laten, zodanig dat hij nog functioneert tot 18 juni. Laatste examendag, en dan heb ik mijn pc nog nodig voor m'n hotelsoftware-programma. Fingers crossed dat alles goed loopt tot dan.

Verder vandaag ook mogen ondervinden dat altijd gewoon je wachtwoorden opslaan en zelf laten inloggen niet altijd een goed idee is. 'k heb mijn oude pc terug mogen opstarten om op zoek te gaan naar mijn login en wachtwoord van deze blog... Alle mogelijke combinaties geprobeerd, en er maar niet in geraken. Blijkbaar heb'k een apart mailadres van skynet, dat weten we bij deze dan ook weer. Soit, ik kan er terug op, dat is wat telt!

Nu nog eens de leerstof voor het examen van morgen overlopen, zodanig dat het 3e examen alweer ook goed loopt.

Tot snel,

Ejsa

20:11 Gepost door Ejsa | Commentaren (4) |

19 januari 2011

Ejsa & haar blognaam...

Heb ik jullie eigenlijk ooit uitleg gegeven over de naam van mijn blog: hometownglory?
Deze blog werd aangemaakt in de periode dat ik zot was van het volgende liedje:


Hometown glory van Adele. En zo kwam ik dus bij deze blognaam uit.
Misschien heb ik er niet echt lang over nagedacht, maar moet dat dan?
Verder is er zo ook geen echte link met wie ik echt ben, kunnen mensen die me kennen niet direct vinden, en voorlopig ben ik daar tevreden mee.
En uiteindelijk vind ik het nog altijd een dijk van een song, dus zo slecht heb ik blijkbaar niet gekozen :)
Hoe kwamen jullie tot je huidige webadres, en ben je er nog steeds tevreden mee?

20:19 Gepost door Ejsa | Commentaren (3) |

08 januari 2011

Ejsa & bloggen

Ejsa loves her blog. Dit is nu ongeveer mijn 4e, 5e blog denk ik. De 2e belangrijke, die toch al een paar maanden meegaat dus. De eerste bestaat nog altijd, ik krijg het niet over mijn hart om op de 'verwijder-knop' te drukken.


Ik hou ervan om hier dingen neer te pennen. Gedachten, liedjes, gebeurtenissen... Het lucht soms op, is een leuk tijdverdrijf, de vele commentaren doen altijd deugd...

En daarnaast is het natuurlijk ook altijd leuk om de andere blogs te bezoeken. Om te lezen dat sommigen met dezelfde problemen zitten, soms dezelfde mening over iets hebben... Zeker tijdens de blok is het echt een leuke ontspanning. Iedere pauze op de google-reader knop duwen, en alle nieuwe blogposts lezen. Een leuke ontspanning, waarna ik altijd weer iets gefocuster terug aan mijn cursussen begin.

Kzou het niet meer kunnen missen, echt niet.
Dan maar blijven hopen zeker dat niemand uit de directe omgeving deze blog ontdekt?

Oja, tijdens de blok lijk ik wel een Robyn-verslaving te hebben opgelopen. Daarom nog maar eens een fantastische plaat. Kippenvel alom!

 

20:19 Gepost door Ejsa | Commentaren (5) |

18 augustus 2010

Finally

Eindelijk geraak ik weer op mijn blog... Best hatelijk als je eens wil posten of muziek toevoegen en het gaat niet. Nuja, dan maar eens een twitter-account gemaakt. Nu nog linken aan mijn blog, of toch een poging doen ;)

13:12 Gepost door Ejsa | Commentaren (1) |