17 april 2010

Studeermethodes

Niet dat ik het de studenten onder jullie nog eens wil inwrijven, maar de vakantie is alweer gedaan. En jammer genoeg betekent dat dat ik nog maar minder dan 3 weken les heb, en het dan blok is. Doordat er nog een week stage volgt. En dan moet ik nu concluderen dat ik bitterweinig voor school heb gedaan. Veel minder dan ik had willen doen. Ik ben bijna elke dag wel met iets bezig geweest, maar het tempo ging echt niet vooruit. Ejsa+vakantie+studeren is geen goede combinatie, zoveel is duidelijk.
Nuja, in het middelbaar had ik elk jaar zo'n maandje tijd nodig om terug in mijn blokritme te komen... tegen oktober was alles weer in zijn ritme. En dat was goed voor mij, vele taken, altijd wel iets om te doen.... het blokken werd als het ware een vast onderdeel van het leven. En nu, met mijn richting...
Ik beweer niet dat het makkelijk is, totaal niet, maar we hebben weinig of geen taken, geen testen meer... En dus is de blokhouding ferm achteruitgegaan. Ik stel alles uit en doe enkel wat nodig is... En ik vrees dat dat geen goede manier van werken is voor mij.

Daarom, vanaf deze week ga ik proberen elke dag iets te doen. Zodanig dat tegen de echte blok de blokhouding terug aanwezig is. Want ik wil geen herexamens hebben, sterker nog, ik ben niet zo'n student die tevreden is met een 10. Omdat ik van mezelf weet dat ik met een beetje werken voor elk vak toch minstens een 12 moet kunnen halen. En das dan ook een doel voor juni, en dan is een blokhouding wel goed meegenomen ;)

Amai, ik heb hier precies een serieuze tekst over school geschreven. Nuja beter iets schrijven dan mijn blog verwaarlozen denk ik dan ;)

Oohja, another cinderella story gezien, best wel een goede, welliswaar vooral voor meisjes zijnde, film.


Bye!

21:34 Gepost door Ejsa | Commentaren (0) |

De commentaren zijn gesloten.