01 juli 2010

Conditie of het gebrek eraan

Sommigen onder jullie herrineren zich waarschijnlijk nog de vele verhalen over het dansen, mijn passie. Tot vorig jaar danste ik 4 uur per week in de dansschool, en dan nog paar uurtjes oefenen thuis! Zalig vond ik het. Velen zien de link niet tussen dansen en sport, maar geloof me vrij, dansen kan zeer intensief zijn.


Nu, in het hoger onderwijs, ontbreekt de tijd mij om nog te dansen. Wisselde lesuren, veel te veel schoolwerk... het kwam er niet meer van. Sinds begin maart ben ik er niet meer geweest, in de dansschool. En geloof me, het doet pijn. Het begint te knagen, steeds vaker. Dansen doe ik nog, thuis in mijn kamer, maar toch, diezelfde intensiteit en fun als in de dansschool haal je nooit. Daarom dus blijven hopen dat ik vanaf september terug kan starten, want ik mis het, echt.


Verder is mijn condititie ook ineengestort sinds de dans-stop. Ik begin het echt serieus te merken, knieën die sneller pijn doen, sneller moe zijn, futlozer zijn,....


En daarom ga ik er nu iets aan proberen te doen. Dansen kan pas terug in september, daarom schakelen we over naar een andere sport.


Vanaf nu ga ik lopen. Meerbepaald met het fameuze 'start to run'-programma van Evy Gruyaert. Je loopt niet enkel met leuke muziekjes, ook krijg je de aanmoedigingen erbij! Moet lukken toch, om binnen 10 weken die 5 km te kunnen lopen?


Straks probeer ik les 1, we zullen zien wat het geeft hé! En nu nog eerst die loopschoenen terugvinden!

update: Start to run is echt leuk, goede muziek en aanmoedigingen helpen echt! Kheb zelfs 2 minuten langer gelopen aangezien ik nog ver van huis verwijderd was op het einde van de les! Zaterdag volgende les, hopelijk hou ik dit vol!

19:24 Gepost door Ejsa | Commentaren (3) |

Commentaren

alvast veel succes

Gepost door: dreamgirl | 06 juli 2010

Succes en hou vol!

Mijn tip: heb plezier in het lopen.

;-)

Gepost door: Sam | 08 juli 2010

Hoe gaat het ondertussen met het lopen? :)

Gepost door: Karen | 09 juli 2010

De commentaren zijn gesloten.