31 augustus 2010

Ejsa & cooking

Zoals sommigen onder jullie ongetwijfeld al weten, houdt Ejsa erg van koken. Telkens er een beetje tijd beschikbaar is, probeer ik iets te maken uit een of ander kookboek. Leuk om te doen, en vooral, het is meestal veel gezonder dan gewoon een conservenblik groenten te openen hé.
Een van mijn favorieten blijft mijn pasta met groenten-tomatensaus en notengarnituur. Een recept die ik vond in Smakelijk! 2, het kookboek van Colruyt. 

Een superlekkere pastasaus!  Ik bekom steeds veel te veel saus als ik deze pastasaus maak, goed voor zo'n 2 à 3 keer. Fantastisch toch! Gewoon de restjes invriesen en de volgende keer warmen op een licht vuurtje! Steeds een kant-en-klare pastasaus voorradig!


Met veel plezier hieronder het recept, aangevraagd door Patsy! Geniet ervan en laat eens weten wat je ervan vindt hé als je toch besluit het eens te proberen!

Pasta met groenten-tomatensaus en notengarnituur

Ingrediënten

500 g spirelli (bv tricolori)

350 g gezeefde tomaten

6 tomaten

4 wortels

2 courgettes

4 eetl. Noten

4 eetl. Cashewnoten

1 dl room

Geraspte emmentaler of parmesaan

4 eetl olijfolie

1 ui

3 koffielepels kerriepoeder

2 koffielepels paprikapoeder

1 mespunt cayennepeper

Peper en zout

Voorbereiding

-ui fijn snipperen
- snij de tomaten in blokjes
- snij de wortelen in kleine stukjes
- snij de courgettes in blokjes
-hak de noten en cashewnoten grof en bak ze kort goudbruin in een pan met antiaanbaklaag (zonder vetstof). Schep voortdurend om.

Bereiding (+-25 min)

  1. Bak de ui gedurende 2 min in 2 eetlepels hete olijfolie terwijl u blijft roeren. Voeg de wortelen, de gezeefde tomaten en de tomatenblokjes toe, samen met het kerriepoeder en het paprikapoeder. Laat gedurende 20 min. Afgedekt sudderen.
  2. Verwarm 2 eetl. Olijfolie in een pan en laat er de courgettes gedurende 7 min. In bakken. Roer regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Mix de tomatensaus en voeg de gebakken courgettestukjes en de room toe. Breng op smaak met cayennepeper.
  4. Kook de pasta in een grote pan lichtgezouten water. Kijk voor de kooktijd op de verpakking.  Giet af.

Afwerking

schik een portie pasta op elk bord, overgiet met saus en strooi er de noten over. Serveer met geraspte kaas. Smakelijk!

14:46 Gepost door Ejsa | Commentaren (0) |

De commentaren zijn gesloten.