16 september 2010

Avondje weg & introductiedag

Dinsdagavond vriendin C. op haar kot bezocht. Het is het eerste jaar dat ze op kot zit, ze moest anders iedere morgen om half 6 opstaan en dat was bijna niet haalbaar op den duur. Gelukkig ligt haar kot op slechts 5 minuutjes van mijn huis, wat waarschijnlijk vaak een bezoek aan haar kot zal inhouden. Eerst en vooral geholpen haar kot op orde te zetten, nog een ikea-zetel in elkaar gezet (en nog snel ook :o ) en dan een hele avond volop bijgebabbeld. Een flesje lekkere witte wijn daarbij, veel nieuwe roddels en nieuwe verhalen.... Veel meer heb je niet nodig hé!

Vandaag was het introductiedag op school. Eerst extra uitleg over de beverage-module. Wat inhoudt dat ik 6 weken extra lessen krijg in drankenkennis. Cocktails maken, bier tappen, bierdegustatie en dan nog kostenberekeningen. We zien wel wat het geeft hé! Daarna eindelijk te weten gekomen wat mijn stageplaats is. Ik heb echt een leuk hotel dichtbij huis,echt leuk. Jammer genoeg zal ik 6 weken bar en restaurant moeten doen, wat ik echt niet graag doe en niet goed kan. Zo 3/4 borden dragen is echt moeilijk als je 2 linkerhanden hebt zoals ikzelf.
Afin, we zien wel wat het brengt. Alleen heel erg jammer dat ik geen receptie en/of housekeeping mag doen. 6 November is het zover, dan begint onze eerste echte grote stage. Het eerste semester zal dus veel te snel voorbij zijn, want eind oktober kennen we alle examenleerstof voor januari. Ahja, zal wel lukken zeker. Daarna volgt eind januari een 4-daagse schoolexcursie naar Berlijn, heel tof want ik ben nog nooit in die stad geweest.

Ook de groepen voor ons grote groepswerk van semester 2 zijn al gemaakt, je ziet het, ze zijn er op school direct goed ingevlogen de eerste dag. Nu nog even uitpluizen welke 3 keuzevakken ik ga kiezen, en dan zijn we volledig klaar om er maandag in te vliegen. Maar eerst toch nog even genieten van de laatste 4 dagen onbezorgde vakantie!

ps: vanaf nu terug een nieuwe song van de week,terug te vinden in de linkerkolom. Zelf vind ik het nu eenmaal ook leuk om af en toe nieuwe liedjes te ontdekken op andere blogs :)

10:48 Gepost door Ejsa | Commentaren (2) |

Commentaren

De video is geblokkeerd, atlhans die melding krijg ik hier.
Je bent lekker druk hè, ik ook, ach, het houdt ons van de straat hè :)

Gepost door: danique | 16 september 2010

Gezellig dat je vriendin nu vlakbij woont. :) Lijkt mij ook wel wat.
Wauw, wat heb jij een interessante studie. :D

Gepost door: Jannette | 17 september 2010

De commentaren zijn gesloten.