25 juli 2011

Tag eins in Deutschland...

 

Zondag 24 juni 2011

Vandaag de eerste dag van een nieuw avontuur. Rond 8u ’s morgens vertrokken richting Duitsland. Onderweg niet zo veel verkeer gehad en goed kunnen doorrijden, waardoor we rond 16u hier aankwamen in het zwarte woud.

Onmiddellijk volgde de kennismaking met de vrouw des huizes. Een zeer sympathieke vrouw lijkt het me, ze zorgde er direct voor dat we ons zeer welkom voelden. Na een zeer korte rondleiding door het pension kregen we onze kamer te zien. Daarna kregen we te horen dat we deze avond nog vrij waren. We hebben het stadje hier bezocht. Zeer mooi ziet het er uit. Na een korte eerste rondleiding genoten van een heerlijk tasje warme chocolademelk in een plaatselijke konditorei. Hier komen we zeker nog terug om alle mogelijke taarten en koeken uit te proberen! Na opnieuw een korte wandeling hebben we dan gegeten in een gezellig restaurantje met uitzicht op een beekje. We genoten met volle teugen van onze eerste avond. Heerlijk glaasje wijn, lekker eten, goed gezelschap, wat wil een mens nog meer?

 Momenteel verblijven we in een zeer klein kamertje dat voorbehouden wordt voor stagiaires. De eerste week zullen we hier moeten verblijven, aangezien het pension volzet is. Vanaf dan kunnen we verhuizen naar 1 van de kamers van het pension, waar de kamer toch iets ruimer zal zijn. Momenteel bestaat de kamer uit een stapelbed, een lavabo en een kast. Het kleine kamertje ligt duidelijk naast de etenslift, ik hoor af en toe de lift van boven naar beneden verschuiven. Alle gasten met half pension zijn namelijk nog aan het dineren. Morgen worden we rond 7u45 aan het ontbijt verwacht, om alles klaar te zetten. Daarna schenken we koffie of thee aan de gasten uit en krijg ik mijn eerste rondleiding in de kamers en zal er mij getoond worden hoe alle kamers gepoetst moeten worden. Spannend allemaal. Hopelijk valt alles goed mee. Ik ga alvast slapen want ben moe na deze eerste dag en wil morgen fris voor de dag komen!

 

16:51 Gepost door Ejsa | Commentaren (2) |

06 juli 2011

Ejsa en de vakantie tot nu toe...

Wow, we zijn alweer 6 juli, wat gaat de tijd toch snel. Zoals jullie op mijn twitter-account hebben kunnen lezen was de examenperiode alweer hectisch. Maar ja, wanneer is die periode dat niet. 18 juni was ik er eindelijk van af, en echt waar, de examenperiode moest geen 2 dagen langer geduurd hebben. Ik was op. Het tekort aan slaap, onregelmatige uren en voeding, het weegt allemaal meer op je lichaam en geest dan je eigenlijk zou denken. Swat, ik heb mijn resultaten gekregen en ben er voor alles door. Geen herexamens dus, wat een echte opluchting is. Ik mocht er echt geen hebben, of mijn vakantiejob in augustus in Duitsland stond op de helling. En daar had ik echt geen zin in. Misschien daarom ook dat er iets meer stress met de examens gepaard ging dan anders :)

Nu nog maar 1 jaar te gaan en ik ben afgestudeerd. Lijkt nog veraf, maar is eigenlijk zo dichtbij. Vooral als je weet dat ik met januari al mijn eindexamens heb. Daarna volgt er 4 en een halve maand stage, en dus geen examens meer. Best wel spannend allemaal. Vooral als ik eraan denk dat ik dan moet beslissen om nog een master te volgen of niet. En als ik dat zou doen, welke ik zou kiezen. Of wat ik dan precies wil doen als job binnenin de sector als ik toch direct begin te werken. Pfff ik ben veel te vooruitziend soms :)

Om de vakantie goed in te zetten ben ik in juni trouwens een dagje naar bobbejaanland geweest. 't was echt héél tof, maar vooral ook héél erg warm en héél erg druk. Bij elke attractie moest je minstens 40 minuten aanschuiven denk ik, wat wel jammer was. Maar we hebben ons geamuseerd, en dat is nog altijd het belangrijkste hé. Jammer genoeg was het die dag de dag waarbij er zoveel problemen waren bij de nmbs door een kapotte bovenleiding, waardoor we toch meer dan 4u nodig hadden om van Antwerpen thuis te geraken. Wat best wel lang is, vind ik persoonlijk. Maar bon, uiteindelijk zijn we er geraakt!

Verder ben ik ook naar de foute party van Q-music geweest in de grenslandhallen, wat echt weer het feestje van het jaar was. Zalige muziek en zalige sfeer, volgend jaar zijn we zeker weer aanwezig! Sommige mensen waren echt hilarisch verkleed, niet te doen. Mijn outfit was ook redelijk fout, gelukkig moest ik maar de auto in- en uitstappen. Zo op de fiets of op de bus zitten zou toch 'n beetje genant zijn denk ik :D

Verder heb ik de tijd gevuld met het verder kijken van de series die ik volgde, en ik zit weer helemaal up to date. Alleen jammer dat ik nu telkens een week moet wachten tot de volgende afleveringen. Maar jah, zo heb ik weer iets om naar uit te kijken. Verder zijn we ook op zoek naar een nieuwe keuken, wat best leuk is. Zou nog iets voor mij zijn, zo keukens verkopen, 3D-ontwerpen maken op de pc... Misschien moet ik nog interieurarchitectuur ofzo gaan studeren na dit jaar? :D Haha nog eens 3 jaar, misschien iets te veel van het goede...

De komende weken zullen vooral ingenomen worden met de voorbereidingen voor Duitsland... Tegen dat ik alles verzameld heb voor die 6 weken buitenland... Maar daar schrijf ik nog wel eens een apart postje over... Mijn woordenboeken Duits-Ned en Ned-Duits liggen alvast klaar :)

Ohja, wat jullie vroegen over mijn nieuwe laptop... Tot nu toe ben ik er heel tevreden over. Heb voor 'n 15.6 inch met numeriek klavier gekozen, omdat deze pc's kleiner zijn en dus makkelijker meekunnen naar school. Tot nu toe nog geen spijt over gehad. Deze kan ik veel makkelijker meenemen en weegt minder, terwijl ik voor mijn andere laptop (17 inch) echt met een grote laptoptas moest sleuren... Je kunt niet alles altijd op 1 scherm zien, je moet soms scrollen, dat is een klein nadeeltje.... Maar dat heb ik er voor over. Zo lastig is scrollen nu ook weer niet hé! En alles went uiteindelijk. Verder werkt hij zoals hij moet, laad hij alle informatie snel... Afin ik heb denk ik 'n goede koop gedaan. Met medion heb ik dus ook geen klachten tot nu toe. Mijn vorige pc is 1 keer kapot geweest. Dan moet je hem wel met 'n sticker (waar je eerst 'n paar dagen op moet wachten) via de post naar Nederland sturen, waardoor je hem wel 'n eindje kwijt bent. Bij mij was dat jammer genoeg 6 weken, maar 't was 'n drukke periode blijkbaar en er moest 'n volledig nieuw moederbord in. Maar alles was opgelost, heeft me niets gekost... En is maar 1 keer in 3.5 jaar voorgevallen, dus valt ook nog mee.....

Bon, 'k ga nog eens 'n paar blogjes lezen!
Tot 't volgende berichtje, 't zal niet nog eens zo lang duren, I promise!

Geniet van het zonnige weer en tot snel!
X. Ejsa

20:32 Gepost door Ejsa | Commentaren (4) |