09 januari 2012

2012, je wordt een spannend jaar...

2012, het wordt een speciaal jaar. Op alle mogelijke vlakken. Eerst en vooral wordt 2012 het jaar waarin ik voor de allerlaatste keer examens afleg. Het jaar waar ik afstudeer, waarin ik mijn einddiploma haal. Het jaar waar ik echt moet gaan solliciteren, een toffe job moet zoeken. Waar ik voor het eerst grotendeels afhankelijk zal zijn van mijn eigen inkomsten. Het jaar waar ik eigenlijk volwassen moet worden. 2012, ook het jaar dat ik 21 wordt. Alle belangrijke dingen lijken precies dit jaar te gebeuren. Leuk en spannend, dat zeker, maar tegelijkertijd toch ook een beetje eng.

Binnen exact 15 dagen (15!!) vertrek ik samen met een klasgenoot naar Parijs. Niet voor een kort weekendje, maar voor 5 maand stage. Eind juni zijn we dus pas terug in België. Net op tijd om nog een paar citytrips eindelijk uit te voeren! Ik zeg het je, 2012 wordt het jaar waarin ik eindelijk Stockholm, Rome of Marrakech (en liefst alle drie) bezoek. Maar ik wijk af.


Stage betekend 5 maand werken in een frans hotel aan de luchthaven, waar ongetwijfeld heel wat nationaliteiten mijn neus zullen passeren. Leuk, zeker en vast. Zeker voor mij, een talenknobbel die wel van vreemde talen en culturen houdt. Het wordt een hele uitdaging, zo van de ene op de andere dag alles in het frans doen. Zeker als je weet dat ik direct aan de receptiebalie begin, dat zal nog wat geven die eerste dagen. Hopelijk versta ik de uitleg een beetje. 5 maand ook waar we met 2 op een kleine hotelkamer zullen logeren. Waar we dagelijks 3 keer in de keuken van het hotel zullen eten, samen met andere stagiaires en personeelsleden. Het lijkt me allemaal superleuk en spannend, en ik zou morgen al vertrekken als ik kon. Maar stel ik het me allemaal niet te goed, leuk en gemakkelijk voor?

Het zal nog hectisch worden, de volgende dagen. Examens tot de 21e, de 24e vertrekken. Dat zijn 2,5 dagen dat ik nog heb om alles te regelen, waar al een zondag tussen zit. Valiezen maken, schoolboeken en alles voor mijn management case meenemen, familie bezoeken, pasfoto’s halen, reispapieren en andere documenten nog in orde brengen zodat de verzekering van cm ook in het buitenland geldt… Zo weinig tijd om zoveel te doen. En als ik dan denk dat we in Parijs ook nog eens een metroabonnement moeten zien te bemachtigen, een buitenlandse rekening bij een dus onbekende bank moeten openen…
Brrr, waar ben ik aan begonnen?

Afin, het is wel duidelijk denk ik dat 2012 een speciaal jaar wordt. En iets in mij zegt me dat 2012 een goed jaar wordt, en vooral veel te snel voorbij zal zijn. Hopelijk is mijn ‘gut feeling’ over dit jaar een beetje ok. 


21:49 Gepost door Ejsa | Commentaren (3) |

Commentaren

oh, wow. Ik ben jaloers.
Ik heb toerisme gestudeerd in het middelbaar en ben echt zooo jaloers!
Volgens mij ga je daar echt leuke avonturen beleven.
Enneuh, tot dan: succes met je examens!

Grtjs

Gepost door: Fairytalegirl | 13 januari 2012

2012 wordt het jaar vd waarheid, zal dan eindelijk afstuderen en mijn stap verder maken, pfff.
Het wordt een onstuimig, verwarrend maar heel mooi jaar.

Gepost door: Danique | 17 januari 2012

Hey hey hey!
Hoe is het daar in Parijs?
Ik heb voor jou een stokje op mijn blog ;-)

Grtjs!

Gepost door: Fairytalegirl | 10 februari 2012

De commentaren zijn gesloten.