14 januari 2011

Ejsa & eerste examenweek

Voila, de eerste examenweek zit er op. Al bij al gaat het nog snel voorbij, achteraf gezien toch. Op het moment zelf wanneer je blokt lijkt er maar geen eind aan te komen. Nog 2 weken doorbijten, en dan zijn we er vanaf. Al 3 van de 9 examens zijn gemaakt. Ze gingen allemaal redelijk goed, hopen dat het volgende week ook zo goed of beter gaat hé!
Maandag fiscale wetgeving, wat rampzalig wordt. Een vak waar ik niets, nada, noppes van begrijp! Niemand in de klas, 't was een nieuwe lector en laat ons zeggen dat 't op niet veel trok.
Afin, we gaan ons door die 649 pagina's wringen en hopen dat't maandag goed gaat hé!

Tot blogs!

18:20 Gepost door Ejsa | Commentaren (4) |

08 januari 2011

Ejsa & bloggen

Ejsa loves her blog. Dit is nu ongeveer mijn 4e, 5e blog denk ik. De 2e belangrijke, die toch al een paar maanden meegaat dus. De eerste bestaat nog altijd, ik krijg het niet over mijn hart om op de 'verwijder-knop' te drukken.


Ik hou ervan om hier dingen neer te pennen. Gedachten, liedjes, gebeurtenissen... Het lucht soms op, is een leuk tijdverdrijf, de vele commentaren doen altijd deugd...

En daarnaast is het natuurlijk ook altijd leuk om de andere blogs te bezoeken. Om te lezen dat sommigen met dezelfde problemen zitten, soms dezelfde mening over iets hebben... Zeker tijdens de blok is het echt een leuke ontspanning. Iedere pauze op de google-reader knop duwen, en alle nieuwe blogposts lezen. Een leuke ontspanning, waarna ik altijd weer iets gefocuster terug aan mijn cursussen begin.

Kzou het niet meer kunnen missen, echt niet.
Dan maar blijven hopen zeker dat niemand uit de directe omgeving deze blog ontdekt?

Oja, tijdens de blok lijk ik wel een Robyn-verslaving te hebben opgelopen. Daarom nog maar eens een fantastische plaat. Kippenvel alom!

 

20:19 Gepost door Ejsa | Commentaren (5) |

07 januari 2011

Ongezond

Echt waar, den blok is ongezond.
Niet alleen doe ik dan hele dagen niets anders buiten liters drank (wel meestal water maar kom) en kilo's snoepgoed naar binnen spelen.

Nee, zoals tijdens elke examenperiode krijg ik terug last van mijn nek en rug. Altijd is het van dat.
Hele dagen de zelfde zithouding aannemen en voortdurend naar beneden staren naar de cursus die voor je ligt. Het kan toch niet anders of dat je dan last krijgt van rug en nek?
Bij mij is het alleszinds zo. Mijn ruggengraat loopt nu eenmaal meer in een s-vorm dan in een rechte lijn, wat het normaal moet zijn. Dus heb ik sneller last van rugpijnen. En als het van dat is, straalt het door naar mijne nek hé!
Afin, kzal maar ne paar pijnstillers pakken, kersenpitkussens op mijne rug en nek leggen en mezelf op een warm bad trakteren.

Pfff, ik haat den blok! Nog 3 weken!

19:17 Gepost door Ejsa | Commentaren (3) |

06 januari 2011

Ejsa is surviving...

Den blok, tzal nooit mijn beste maatje zijn. Momenteel is het gewoon overleven. Blokken, blokken, blokken en proberen niet te verdrinken in de vele pagina's, cursussen, woordenlijsten en moeilijke oefeningen.
Gelukkig heb ik mijn flessen water, fluo's, facebook, twitter, youtube en blog ter beschikking. Kwestie van het blokken toch iets 'aangenamer' te maken, alhoewel 'aangenaam' nog niet echt het gepaste woord is hé!
Oohja, dan ben ik bijna nog het vele eten vergeten dat ik zo op een blokdag naar binnen speel!
Ja, er zullen toch wat extra kilo's bij zijn tegen eind januari, als ik aan dit tempo doorga. :)

12:11 Gepost door Ejsa | Commentaren (2) |

04 januari 2011

Ejsa en een middagje shoppen

Uiteindelijk heb ik gisterenavond dan toch beslist om mezelf op een namiddagje solden-shoppen te trakteren. Gisterenavond had ik nog goed doorgewerkt, dus ik had het toch een beetje 'verdient'. Deze morgen trouwens om 8u30 terug begonnen, zodaning dat ik deze morgen ook al een uurtje of 3 kon leren.

Rond 13u nam ik dan de bus richting 't stad. Eenmaal aangekomen was het direct een helse drukte. Niet dat ik anders verwacht had, het is en blijft de 2e dag van de solden hé!

Afin, uiteindelijk heb ik toch alle winkels die ik wou doen kunnen doen.
Uiteindelijke buit: een nieuwe bh en een nieuwe portefeuiile. Het eerste komt altijd van pas, het tweede had ik echt nodig, de rits van mijn huidige portefeuille begint vaak te haperen, niet leuk als je aan de kassa staat.
Ik heb dus niet zo veel gekocht, maar iets kopen om maar iets te kopen, daar had ik ook geen zin in. 
Ik zag nog een heel leuk bloesje, maar aangezien er aan de paskamers zeker 20 vrouwen met elk een stuk of 10 dingen voor me stonden, zag ik het niet echt zitten om aan te schuiven. Wie weet kan ik na de examens nog eens gaan kijken en hangt het er nog...

Nu heb ik deze avond ook nog een uurtje of 3 gestudeerd, echt verloren was deze dag dus niet hé! En zo voel ik me minder 'schuldig'! :)

Morgen staat fiscale wetgeving op het programma. Moeilijkste vak, leerkracht die niets kon uitleggen, 560 pagina's puur chinees voor mij... Soit, 'k moet er ooit eens aan beginnen hé, veel langer kan ik sowieso niet meer uitstellen!
Hopelijk kan ik het aan de hand van haar powerpoint en het handboek toch een beetje ontcijferen!
Wish me luck!

Groetjes!

 

22:23 Gepost door Ejsa | Commentaren (2) |