06 november 2011

de tijd gaat snel voorbij....

Oké ik verwaarloos mijn blog de laatste tijd, big time. Even nagekeken en de laatste post was op 10 augustus, toen ik nog in Duitsland zat! Damn, zo erg. Niets meer heb ik jullie laten weten van mijn tijd ginds, of misschien via twitter. Maar oké aangezien er mij een 5-tal mensen actief volgen is dat geen goed idee om alleen daar iets te posten, niet?
Om nog even kort op mijn tijd in Duitsland terug te komen, het was er fantastisch. De eigenaars waren super vriendelijk, net als alle gasten. Eigenlijk is het echt een droom van mij geworden nu, om later, ooit, een eigen pension te beginnen. Een kamer of 10-12, het aanbieden van ontbijt en een beperkte drankenkaart. Alle gasten die langskomen in de watten leggen, uitleg geven over de omgeving en wat er te bezichtigen valt... Zalig gewoon. Misschien komt het er ooit van, misschien ook niet, we zien wel. Er zullen alleszinds heel wat centjes aan te pas moeten komen, maar hé, als je echt echt iets wilt, zal dat wel lukken zeker?!

Verder vooral heel erg druk bezig geweest met school. Aangezien we maar 1 semester meer les hebben in dit derde en laatste jaar, gaat alles héél erg snel voorbij. Alle taken, spreekoefeningen, projecten zitten in dit eerste semester. Net als de examenleerstof van een heel jaar hé. 't is lastig, maar we moeten erdoor. De volgende weken zullen nog zwaarder worden, maar hé, we denken gewoon af en toe aan de stage van 5 maand in Frankrijk die er al aankomt, eind januari. Dat helpt wel, om toch nog eens alles te geven voor het LAATSTE semester.
Hoewel me dat ook alweer angst inboezemd. Na juni moet ik gaan werken. Help.

Verder is er niet echt veel nieuws te melden. Enkele doktersbezoeken achter de rug en nog enkele te gaan... Maar ben er nog niet echt uit of ik jullie hier alles is detail of in grote lijnen ga vertellen, of dit deel gewoon ga overslaan....


Tot een volgende post,

sneller dan deze wachttijd, I promise!

09:44 Gepost door Ejsa | Commentaren (4) |

10 augustus 2011

Deutschland (2)

Ja ik heb eindelijk nog eens tijd gevonden om te bloggen, het is alweer te lang geleden, ik weet het.
Tot nu toe is alles hier nog altijd meer dan in orde. Ik amuseer me hier echt wel. 's Morgens even werken (ontbijt en kamers kuisen) , dan middagpauze en dan 's avonds nog eventjes het avondeten opdienen, echt leuk. Tussendoor bezoeken we het stadje, gaan we met de hond wandelen en kijken we series in het Duits. Momenteel zijn we Ally McBeal verslaafd. Elke avond 'n 4 tal afleveringen, echt leuk. Als dat geen leuke manier is om je Duits bij te schaven. Gisteren vrije dag gehad en gaan shoppen, 2 nieuwe paar schoenen gekocht voor maar 30 euro samen. Als dat geen koopje is. Waarom zijn er hier toch zoveel leukere winkels dan in België? Verder zijn alle cosmetica en doucheproducten hier supergoedkoop. Een deodorant voor minder dan 1€, dat vindt je bij ons echt niet. En shampoos, spotgoedkoop. Ik ga nog eens shoppen in de supermarkt voor ik terug naar huis keer, zovéél is zeker :D
Best wel grappig trouwens hoe verschillende nationaliteiten anders reageren. Zo zijn Belgen veel beleefder dan Nederlanders, die echt sneller moeilijk doen over kleine dingen. Ook eten finnen véééééél augurken (op 1 kamer vonden we na 1 avond 6 lege potten, waar 5 mensen sliepen) en verstaan ze amper Engels, waardoor communiceren vaak moeilijk is.
Daarnaast kan je aan de kamers ook vaak zien welk soort mensen er verblijven. Zo heb je de kamers met de Nivea-producten in de kamer. Met mensen die altijd vriendelijk zijn, nergens problemen van maken. Maar natuurlijk ook kamers met Chanel-dagcrèmekes en dure valiezen en attributen. Die vaak toch iets moeilijker in de omgang zijn of extra wensen hebben. Maar ja, de klant is koning hé :D
Dit weekend wordt het opnieuw drukker, want na een trouwfeest vorig weekend is er dit weekend een familie met een gouden jubileum. Wordt leuk!

Tot snel,
X. Ejsa

12:38 Gepost door Ejsa | Commentaren (4) |

25 juli 2011

Tag eins in Deutschland...

 

Zondag 24 juni 2011

Vandaag de eerste dag van een nieuw avontuur. Rond 8u ’s morgens vertrokken richting Duitsland. Onderweg niet zo veel verkeer gehad en goed kunnen doorrijden, waardoor we rond 16u hier aankwamen in het zwarte woud.

Onmiddellijk volgde de kennismaking met de vrouw des huizes. Een zeer sympathieke vrouw lijkt het me, ze zorgde er direct voor dat we ons zeer welkom voelden. Na een zeer korte rondleiding door het pension kregen we onze kamer te zien. Daarna kregen we te horen dat we deze avond nog vrij waren. We hebben het stadje hier bezocht. Zeer mooi ziet het er uit. Na een korte eerste rondleiding genoten van een heerlijk tasje warme chocolademelk in een plaatselijke konditorei. Hier komen we zeker nog terug om alle mogelijke taarten en koeken uit te proberen! Na opnieuw een korte wandeling hebben we dan gegeten in een gezellig restaurantje met uitzicht op een beekje. We genoten met volle teugen van onze eerste avond. Heerlijk glaasje wijn, lekker eten, goed gezelschap, wat wil een mens nog meer?

 Momenteel verblijven we in een zeer klein kamertje dat voorbehouden wordt voor stagiaires. De eerste week zullen we hier moeten verblijven, aangezien het pension volzet is. Vanaf dan kunnen we verhuizen naar 1 van de kamers van het pension, waar de kamer toch iets ruimer zal zijn. Momenteel bestaat de kamer uit een stapelbed, een lavabo en een kast. Het kleine kamertje ligt duidelijk naast de etenslift, ik hoor af en toe de lift van boven naar beneden verschuiven. Alle gasten met half pension zijn namelijk nog aan het dineren. Morgen worden we rond 7u45 aan het ontbijt verwacht, om alles klaar te zetten. Daarna schenken we koffie of thee aan de gasten uit en krijg ik mijn eerste rondleiding in de kamers en zal er mij getoond worden hoe alle kamers gepoetst moeten worden. Spannend allemaal. Hopelijk valt alles goed mee. Ik ga alvast slapen want ben moe na deze eerste dag en wil morgen fris voor de dag komen!

 

16:51 Gepost door Ejsa | Commentaren (2) |