09 januari 2012

2012, je wordt een spannend jaar...

2012, het wordt een speciaal jaar. Op alle mogelijke vlakken. Eerst en vooral wordt 2012 het jaar waarin ik voor de allerlaatste keer examens afleg. Het jaar waar ik afstudeer, waarin ik mijn einddiploma haal. Het jaar waar ik echt moet gaan solliciteren, een toffe job moet zoeken. Waar ik voor het eerst grotendeels afhankelijk zal zijn van mijn eigen inkomsten. Het jaar waar ik eigenlijk volwassen moet worden. 2012, ook het jaar dat ik 21 wordt. Alle belangrijke dingen lijken precies dit jaar te gebeuren. Leuk en spannend, dat zeker, maar tegelijkertijd toch ook een beetje eng.

Binnen exact 15 dagen (15!!) vertrek ik samen met een klasgenoot naar Parijs. Niet voor een kort weekendje, maar voor 5 maand stage. Eind juni zijn we dus pas terug in België. Net op tijd om nog een paar citytrips eindelijk uit te voeren! Ik zeg het je, 2012 wordt het jaar waarin ik eindelijk Stockholm, Rome of Marrakech (en liefst alle drie) bezoek. Maar ik wijk af.


Stage betekend 5 maand werken in een frans hotel aan de luchthaven, waar ongetwijfeld heel wat nationaliteiten mijn neus zullen passeren. Leuk, zeker en vast. Zeker voor mij, een talenknobbel die wel van vreemde talen en culturen houdt. Het wordt een hele uitdaging, zo van de ene op de andere dag alles in het frans doen. Zeker als je weet dat ik direct aan de receptiebalie begin, dat zal nog wat geven die eerste dagen. Hopelijk versta ik de uitleg een beetje. 5 maand ook waar we met 2 op een kleine hotelkamer zullen logeren. Waar we dagelijks 3 keer in de keuken van het hotel zullen eten, samen met andere stagiaires en personeelsleden. Het lijkt me allemaal superleuk en spannend, en ik zou morgen al vertrekken als ik kon. Maar stel ik het me allemaal niet te goed, leuk en gemakkelijk voor?

Het zal nog hectisch worden, de volgende dagen. Examens tot de 21e, de 24e vertrekken. Dat zijn 2,5 dagen dat ik nog heb om alles te regelen, waar al een zondag tussen zit. Valiezen maken, schoolboeken en alles voor mijn management case meenemen, familie bezoeken, pasfoto’s halen, reispapieren en andere documenten nog in orde brengen zodat de verzekering van cm ook in het buitenland geldt… Zo weinig tijd om zoveel te doen. En als ik dan denk dat we in Parijs ook nog eens een metroabonnement moeten zien te bemachtigen, een buitenlandse rekening bij een dus onbekende bank moeten openen…
Brrr, waar ben ik aan begonnen?

Afin, het is wel duidelijk denk ik dat 2012 een speciaal jaar wordt. En iets in mij zegt me dat 2012 een goed jaar wordt, en vooral veel te snel voorbij zal zijn. Hopelijk is mijn ‘gut feeling’ over dit jaar een beetje ok. 


21:49 Gepost door Ejsa | Commentaren (3) |

06 november 2011

de tijd gaat snel voorbij....

Oké ik verwaarloos mijn blog de laatste tijd, big time. Even nagekeken en de laatste post was op 10 augustus, toen ik nog in Duitsland zat! Damn, zo erg. Niets meer heb ik jullie laten weten van mijn tijd ginds, of misschien via twitter. Maar oké aangezien er mij een 5-tal mensen actief volgen is dat geen goed idee om alleen daar iets te posten, niet?
Om nog even kort op mijn tijd in Duitsland terug te komen, het was er fantastisch. De eigenaars waren super vriendelijk, net als alle gasten. Eigenlijk is het echt een droom van mij geworden nu, om later, ooit, een eigen pension te beginnen. Een kamer of 10-12, het aanbieden van ontbijt en een beperkte drankenkaart. Alle gasten die langskomen in de watten leggen, uitleg geven over de omgeving en wat er te bezichtigen valt... Zalig gewoon. Misschien komt het er ooit van, misschien ook niet, we zien wel. Er zullen alleszinds heel wat centjes aan te pas moeten komen, maar hé, als je echt echt iets wilt, zal dat wel lukken zeker?!

Verder vooral heel erg druk bezig geweest met school. Aangezien we maar 1 semester meer les hebben in dit derde en laatste jaar, gaat alles héél erg snel voorbij. Alle taken, spreekoefeningen, projecten zitten in dit eerste semester. Net als de examenleerstof van een heel jaar hé. 't is lastig, maar we moeten erdoor. De volgende weken zullen nog zwaarder worden, maar hé, we denken gewoon af en toe aan de stage van 5 maand in Frankrijk die er al aankomt, eind januari. Dat helpt wel, om toch nog eens alles te geven voor het LAATSTE semester.
Hoewel me dat ook alweer angst inboezemd. Na juni moet ik gaan werken. Help.

Verder is er niet echt veel nieuws te melden. Enkele doktersbezoeken achter de rug en nog enkele te gaan... Maar ben er nog niet echt uit of ik jullie hier alles is detail of in grote lijnen ga vertellen, of dit deel gewoon ga overslaan....


Tot een volgende post,

sneller dan deze wachttijd, I promise!

09:44 Gepost door Ejsa | Commentaren (4) |

06 juli 2011

Ejsa en de vakantie tot nu toe...

Wow, we zijn alweer 6 juli, wat gaat de tijd toch snel. Zoals jullie op mijn twitter-account hebben kunnen lezen was de examenperiode alweer hectisch. Maar ja, wanneer is die periode dat niet. 18 juni was ik er eindelijk van af, en echt waar, de examenperiode moest geen 2 dagen langer geduurd hebben. Ik was op. Het tekort aan slaap, onregelmatige uren en voeding, het weegt allemaal meer op je lichaam en geest dan je eigenlijk zou denken. Swat, ik heb mijn resultaten gekregen en ben er voor alles door. Geen herexamens dus, wat een echte opluchting is. Ik mocht er echt geen hebben, of mijn vakantiejob in augustus in Duitsland stond op de helling. En daar had ik echt geen zin in. Misschien daarom ook dat er iets meer stress met de examens gepaard ging dan anders :)

Nu nog maar 1 jaar te gaan en ik ben afgestudeerd. Lijkt nog veraf, maar is eigenlijk zo dichtbij. Vooral als je weet dat ik met januari al mijn eindexamens heb. Daarna volgt er 4 en een halve maand stage, en dus geen examens meer. Best wel spannend allemaal. Vooral als ik eraan denk dat ik dan moet beslissen om nog een master te volgen of niet. En als ik dat zou doen, welke ik zou kiezen. Of wat ik dan precies wil doen als job binnenin de sector als ik toch direct begin te werken. Pfff ik ben veel te vooruitziend soms :)

Om de vakantie goed in te zetten ben ik in juni trouwens een dagje naar bobbejaanland geweest. 't was echt héél tof, maar vooral ook héél erg warm en héél erg druk. Bij elke attractie moest je minstens 40 minuten aanschuiven denk ik, wat wel jammer was. Maar we hebben ons geamuseerd, en dat is nog altijd het belangrijkste hé. Jammer genoeg was het die dag de dag waarbij er zoveel problemen waren bij de nmbs door een kapotte bovenleiding, waardoor we toch meer dan 4u nodig hadden om van Antwerpen thuis te geraken. Wat best wel lang is, vind ik persoonlijk. Maar bon, uiteindelijk zijn we er geraakt!

Verder ben ik ook naar de foute party van Q-music geweest in de grenslandhallen, wat echt weer het feestje van het jaar was. Zalige muziek en zalige sfeer, volgend jaar zijn we zeker weer aanwezig! Sommige mensen waren echt hilarisch verkleed, niet te doen. Mijn outfit was ook redelijk fout, gelukkig moest ik maar de auto in- en uitstappen. Zo op de fiets of op de bus zitten zou toch 'n beetje genant zijn denk ik :D

Verder heb ik de tijd gevuld met het verder kijken van de series die ik volgde, en ik zit weer helemaal up to date. Alleen jammer dat ik nu telkens een week moet wachten tot de volgende afleveringen. Maar jah, zo heb ik weer iets om naar uit te kijken. Verder zijn we ook op zoek naar een nieuwe keuken, wat best leuk is. Zou nog iets voor mij zijn, zo keukens verkopen, 3D-ontwerpen maken op de pc... Misschien moet ik nog interieurarchitectuur ofzo gaan studeren na dit jaar? :D Haha nog eens 3 jaar, misschien iets te veel van het goede...

De komende weken zullen vooral ingenomen worden met de voorbereidingen voor Duitsland... Tegen dat ik alles verzameld heb voor die 6 weken buitenland... Maar daar schrijf ik nog wel eens een apart postje over... Mijn woordenboeken Duits-Ned en Ned-Duits liggen alvast klaar :)

Ohja, wat jullie vroegen over mijn nieuwe laptop... Tot nu toe ben ik er heel tevreden over. Heb voor 'n 15.6 inch met numeriek klavier gekozen, omdat deze pc's kleiner zijn en dus makkelijker meekunnen naar school. Tot nu toe nog geen spijt over gehad. Deze kan ik veel makkelijker meenemen en weegt minder, terwijl ik voor mijn andere laptop (17 inch) echt met een grote laptoptas moest sleuren... Je kunt niet alles altijd op 1 scherm zien, je moet soms scrollen, dat is een klein nadeeltje.... Maar dat heb ik er voor over. Zo lastig is scrollen nu ook weer niet hé! En alles went uiteindelijk. Verder werkt hij zoals hij moet, laad hij alle informatie snel... Afin ik heb denk ik 'n goede koop gedaan. Met medion heb ik dus ook geen klachten tot nu toe. Mijn vorige pc is 1 keer kapot geweest. Dan moet je hem wel met 'n sticker (waar je eerst 'n paar dagen op moet wachten) via de post naar Nederland sturen, waardoor je hem wel 'n eindje kwijt bent. Bij mij was dat jammer genoeg 6 weken, maar 't was 'n drukke periode blijkbaar en er moest 'n volledig nieuw moederbord in. Maar alles was opgelost, heeft me niets gekost... En is maar 1 keer in 3.5 jaar voorgevallen, dus valt ook nog mee.....

Bon, 'k ga nog eens 'n paar blogjes lezen!
Tot 't volgende berichtje, 't zal niet nog eens zo lang duren, I promise!

Geniet van het zonnige weer en tot snel!
X. Ejsa

20:32 Gepost door Ejsa | Commentaren (4) |

30 mei 2011

Ejsa en een nieuwe laptop

Na lang twijfelen of ik nu al een nieuwe laptop zou kopen of nog zou wachten tot begin september, heb ik toch maar besloten nu al een nieuwe te kopen. Aangezien ik in augustus een maand in Duitsland zit en mijn pc nu al af en toe raar begon te doen, wilde ik het risico niet lopen. Kzou graag verder bloggen vanuit Duitsland, en dan is een werkende pc hebben echt wel nodig. Uiteindelijk terug een pc van medion gekozen, van de aldi dus. Eerst lang getwijfeld, als hij kapot is ben je hem gemakkelijk 4 a 6 weken kwijt omdat hij naar Nederland moet. Maar jah, er zit superveel in voor de prijs, en als hij kapot is, heb je 3 jaar garantie, wat toch langer is dan bij de meeste andere toestellen. En hij wordt goed herstelt, zo kreeg ik de vorige keer direct een volledig nieuw moederbord, die nog beter was dan de oorspronkelijke versie ook.

Soit, allemaal goed en wel. Ondertussen zijn de meeste gangbare programma's terug geinstalleerd, een illigale versie van office inclusief. Kga echt geen nieuw pakket van 75 euro kopen als het niet nodig is hoor ;) Nu is het nog een kwestie van al mijn favoriete foto's en vooral series/films over te zetten, wat nog wel wat uurtjes in beslag zal nemen. Maar dat doen we wel in de vakantie, na de examens. En nu is het gewoon mijn oorspronkelijke laptop met rust laten, zodanig dat hij nog functioneert tot 18 juni. Laatste examendag, en dan heb ik mijn pc nog nodig voor m'n hotelsoftware-programma. Fingers crossed dat alles goed loopt tot dan.

Verder vandaag ook mogen ondervinden dat altijd gewoon je wachtwoorden opslaan en zelf laten inloggen niet altijd een goed idee is. 'k heb mijn oude pc terug mogen opstarten om op zoek te gaan naar mijn login en wachtwoord van deze blog... Alle mogelijke combinaties geprobeerd, en er maar niet in geraken. Blijkbaar heb'k een apart mailadres van skynet, dat weten we bij deze dan ook weer. Soit, ik kan er terug op, dat is wat telt!

Nu nog eens de leerstof voor het examen van morgen overlopen, zodanig dat het 3e examen alweer ook goed loopt.

Tot snel,

Ejsa

20:11 Gepost door Ejsa | Commentaren (4) |

07 mei 2011

Erg erg erg

Schandalig lang geleden is het, ik weet het. Bijna anderhalve maand is het sinds mijn vorige post. Als je dat filmpje al een post kan noemen. Het meest voor de hand liggende excuus is zonder twijfel het vele schoolwerk. Het ene project, die ik trouwens woensdag moet voorstellen en verdedigen voor een 13-koppige jury, nam zowat 90% van mijn vrije tijd in beslag. Veel te veel dus. Waardoor bloggen op de achtergrond terechtkwam.

Wanneer ik dan tijd had, had ik om de een of andere reden echt geen zin om te bloggen. Geen interessante onderwerpen ook niet, er gebeurde gewoon niets. Misschien daarom ook dat ik de laatste tijd 'n beetje in een dipje zit. De laatste 2 maanden waren enkel school, school, slapen, eten, klein beetje ontspannen en school. En veel te veel stress voor dat ene project. Ik heb er een paar nachtjes slaap voor gelaten, slecht, ik weet het. Ik kon gewoon nergens meer van genieten. Facebook en twitter, dat ging me nog af, maar de rest. De meeste blogs ben ik nog blijven volgen hoor, ook al heb ik bijna nooit een comment achtergelaten. Geen idee eigenlijk waarom ik dat niet deed, de gemoedstoestand zeker?


Swat, nu moet ik me dringend beginnen opladen om eindelijk met de blok te beginnen, aangezien ik binnen exact 20 dagen mijn eerste examen heb.
Veel blogactiviteit zal er hier dus niet meer zijn de komende weken.
Maar ik beloof jullie, vanaf 17 juni (laatste examen) kom ik hier terug vaker posten.


I promise!

10:21 Gepost door Ejsa | Commentaren (3) |

1 2 3 4 5 6 7 8 9 Volgende