06 november 2011

de tijd gaat snel voorbij....

Oké ik verwaarloos mijn blog de laatste tijd, big time. Even nagekeken en de laatste post was op 10 augustus, toen ik nog in Duitsland zat! Damn, zo erg. Niets meer heb ik jullie laten weten van mijn tijd ginds, of misschien via twitter. Maar oké aangezien er mij een 5-tal mensen actief volgen is dat geen goed idee om alleen daar iets te posten, niet?
Om nog even kort op mijn tijd in Duitsland terug te komen, het was er fantastisch. De eigenaars waren super vriendelijk, net als alle gasten. Eigenlijk is het echt een droom van mij geworden nu, om later, ooit, een eigen pension te beginnen. Een kamer of 10-12, het aanbieden van ontbijt en een beperkte drankenkaart. Alle gasten die langskomen in de watten leggen, uitleg geven over de omgeving en wat er te bezichtigen valt... Zalig gewoon. Misschien komt het er ooit van, misschien ook niet, we zien wel. Er zullen alleszinds heel wat centjes aan te pas moeten komen, maar hé, als je echt echt iets wilt, zal dat wel lukken zeker?!

Verder vooral heel erg druk bezig geweest met school. Aangezien we maar 1 semester meer les hebben in dit derde en laatste jaar, gaat alles héél erg snel voorbij. Alle taken, spreekoefeningen, projecten zitten in dit eerste semester. Net als de examenleerstof van een heel jaar hé. 't is lastig, maar we moeten erdoor. De volgende weken zullen nog zwaarder worden, maar hé, we denken gewoon af en toe aan de stage van 5 maand in Frankrijk die er al aankomt, eind januari. Dat helpt wel, om toch nog eens alles te geven voor het LAATSTE semester.
Hoewel me dat ook alweer angst inboezemd. Na juni moet ik gaan werken. Help.

Verder is er niet echt veel nieuws te melden. Enkele doktersbezoeken achter de rug en nog enkele te gaan... Maar ben er nog niet echt uit of ik jullie hier alles is detail of in grote lijnen ga vertellen, of dit deel gewoon ga overslaan....


Tot een volgende post,

sneller dan deze wachttijd, I promise!

09:44 Gepost door Ejsa | Commentaren (4) |

10 augustus 2011

Deutschland (2)

Ja ik heb eindelijk nog eens tijd gevonden om te bloggen, het is alweer te lang geleden, ik weet het.
Tot nu toe is alles hier nog altijd meer dan in orde. Ik amuseer me hier echt wel. 's Morgens even werken (ontbijt en kamers kuisen) , dan middagpauze en dan 's avonds nog eventjes het avondeten opdienen, echt leuk. Tussendoor bezoeken we het stadje, gaan we met de hond wandelen en kijken we series in het Duits. Momenteel zijn we Ally McBeal verslaafd. Elke avond 'n 4 tal afleveringen, echt leuk. Als dat geen leuke manier is om je Duits bij te schaven. Gisteren vrije dag gehad en gaan shoppen, 2 nieuwe paar schoenen gekocht voor maar 30 euro samen. Als dat geen koopje is. Waarom zijn er hier toch zoveel leukere winkels dan in België? Verder zijn alle cosmetica en doucheproducten hier supergoedkoop. Een deodorant voor minder dan 1€, dat vindt je bij ons echt niet. En shampoos, spotgoedkoop. Ik ga nog eens shoppen in de supermarkt voor ik terug naar huis keer, zovéél is zeker :D
Best wel grappig trouwens hoe verschillende nationaliteiten anders reageren. Zo zijn Belgen veel beleefder dan Nederlanders, die echt sneller moeilijk doen over kleine dingen. Ook eten finnen véééééél augurken (op 1 kamer vonden we na 1 avond 6 lege potten, waar 5 mensen sliepen) en verstaan ze amper Engels, waardoor communiceren vaak moeilijk is.
Daarnaast kan je aan de kamers ook vaak zien welk soort mensen er verblijven. Zo heb je de kamers met de Nivea-producten in de kamer. Met mensen die altijd vriendelijk zijn, nergens problemen van maken. Maar natuurlijk ook kamers met Chanel-dagcrèmekes en dure valiezen en attributen. Die vaak toch iets moeilijker in de omgang zijn of extra wensen hebben. Maar ja, de klant is koning hé :D
Dit weekend wordt het opnieuw drukker, want na een trouwfeest vorig weekend is er dit weekend een familie met een gouden jubileum. Wordt leuk!

Tot snel,
X. Ejsa

12:38 Gepost door Ejsa | Commentaren (4) |

06 juli 2011

Ejsa en de vakantie tot nu toe...

Wow, we zijn alweer 6 juli, wat gaat de tijd toch snel. Zoals jullie op mijn twitter-account hebben kunnen lezen was de examenperiode alweer hectisch. Maar ja, wanneer is die periode dat niet. 18 juni was ik er eindelijk van af, en echt waar, de examenperiode moest geen 2 dagen langer geduurd hebben. Ik was op. Het tekort aan slaap, onregelmatige uren en voeding, het weegt allemaal meer op je lichaam en geest dan je eigenlijk zou denken. Swat, ik heb mijn resultaten gekregen en ben er voor alles door. Geen herexamens dus, wat een echte opluchting is. Ik mocht er echt geen hebben, of mijn vakantiejob in augustus in Duitsland stond op de helling. En daar had ik echt geen zin in. Misschien daarom ook dat er iets meer stress met de examens gepaard ging dan anders :)

Nu nog maar 1 jaar te gaan en ik ben afgestudeerd. Lijkt nog veraf, maar is eigenlijk zo dichtbij. Vooral als je weet dat ik met januari al mijn eindexamens heb. Daarna volgt er 4 en een halve maand stage, en dus geen examens meer. Best wel spannend allemaal. Vooral als ik eraan denk dat ik dan moet beslissen om nog een master te volgen of niet. En als ik dat zou doen, welke ik zou kiezen. Of wat ik dan precies wil doen als job binnenin de sector als ik toch direct begin te werken. Pfff ik ben veel te vooruitziend soms :)

Om de vakantie goed in te zetten ben ik in juni trouwens een dagje naar bobbejaanland geweest. 't was echt héél tof, maar vooral ook héél erg warm en héél erg druk. Bij elke attractie moest je minstens 40 minuten aanschuiven denk ik, wat wel jammer was. Maar we hebben ons geamuseerd, en dat is nog altijd het belangrijkste hé. Jammer genoeg was het die dag de dag waarbij er zoveel problemen waren bij de nmbs door een kapotte bovenleiding, waardoor we toch meer dan 4u nodig hadden om van Antwerpen thuis te geraken. Wat best wel lang is, vind ik persoonlijk. Maar bon, uiteindelijk zijn we er geraakt!

Verder ben ik ook naar de foute party van Q-music geweest in de grenslandhallen, wat echt weer het feestje van het jaar was. Zalige muziek en zalige sfeer, volgend jaar zijn we zeker weer aanwezig! Sommige mensen waren echt hilarisch verkleed, niet te doen. Mijn outfit was ook redelijk fout, gelukkig moest ik maar de auto in- en uitstappen. Zo op de fiets of op de bus zitten zou toch 'n beetje genant zijn denk ik :D

Verder heb ik de tijd gevuld met het verder kijken van de series die ik volgde, en ik zit weer helemaal up to date. Alleen jammer dat ik nu telkens een week moet wachten tot de volgende afleveringen. Maar jah, zo heb ik weer iets om naar uit te kijken. Verder zijn we ook op zoek naar een nieuwe keuken, wat best leuk is. Zou nog iets voor mij zijn, zo keukens verkopen, 3D-ontwerpen maken op de pc... Misschien moet ik nog interieurarchitectuur ofzo gaan studeren na dit jaar? :D Haha nog eens 3 jaar, misschien iets te veel van het goede...

De komende weken zullen vooral ingenomen worden met de voorbereidingen voor Duitsland... Tegen dat ik alles verzameld heb voor die 6 weken buitenland... Maar daar schrijf ik nog wel eens een apart postje over... Mijn woordenboeken Duits-Ned en Ned-Duits liggen alvast klaar :)

Ohja, wat jullie vroegen over mijn nieuwe laptop... Tot nu toe ben ik er heel tevreden over. Heb voor 'n 15.6 inch met numeriek klavier gekozen, omdat deze pc's kleiner zijn en dus makkelijker meekunnen naar school. Tot nu toe nog geen spijt over gehad. Deze kan ik veel makkelijker meenemen en weegt minder, terwijl ik voor mijn andere laptop (17 inch) echt met een grote laptoptas moest sleuren... Je kunt niet alles altijd op 1 scherm zien, je moet soms scrollen, dat is een klein nadeeltje.... Maar dat heb ik er voor over. Zo lastig is scrollen nu ook weer niet hé! En alles went uiteindelijk. Verder werkt hij zoals hij moet, laad hij alle informatie snel... Afin ik heb denk ik 'n goede koop gedaan. Met medion heb ik dus ook geen klachten tot nu toe. Mijn vorige pc is 1 keer kapot geweest. Dan moet je hem wel met 'n sticker (waar je eerst 'n paar dagen op moet wachten) via de post naar Nederland sturen, waardoor je hem wel 'n eindje kwijt bent. Bij mij was dat jammer genoeg 6 weken, maar 't was 'n drukke periode blijkbaar en er moest 'n volledig nieuw moederbord in. Maar alles was opgelost, heeft me niets gekost... En is maar 1 keer in 3.5 jaar voorgevallen, dus valt ook nog mee.....

Bon, 'k ga nog eens 'n paar blogjes lezen!
Tot 't volgende berichtje, 't zal niet nog eens zo lang duren, I promise!

Geniet van het zonnige weer en tot snel!
X. Ejsa

20:32 Gepost door Ejsa | Commentaren (4) |

21 maart 2011

Ejsa ontdekte dit filmpje...

Onderstaand filmpje ontdekte ik daarnet op youtube. Volgens deze groep heb je enkel 4 akkoorden nodig om een hit te schrijven...en dat tonen ze aan de hand van een paar voorbeelden.
Superveel hits in 1 filmpje.. Echt leuk om te zien!

22:30 Gepost door Ejsa | Commentaren (3) |

10 maart 2011

Ejsa & de honderdste post

Eindelijk is het zover, het hondertste bericht op deze blog. Normaal gezien zat deze post er een week of 2 geleden al aan te komen, maar door het vele schoolwerk kwam bloggen er niet meer van. Het stomste excuus ooit, schoolwerk, maar ja, ik kon al het schoolwerk moeilijk in het water laten vallen hé.

Tussen de vele projecten en testen door toch ook een beetje genoten, zo heb ik onderandere de Q-party bezocht, zalig feestje was me dat. Echt heel goed geamuseerd, gelachen ook met profvoetballers die niet zo ver van ons stonden en duidelijk niet goed tegen drank kunnen, en veel gedanst hé :D Ondertussen ook nog eens naar ladies @ the movies geweest, de film van gooische vrouwen in avant-première gezien. Leuke film, wel een beetje inhoudsloos en een echte vrouwenfilm, maar ja, af en toe moet dat eens mogen hé ;)
Daarnaast ook volop verder gekeken naar glee en pretty little liars, 2 leuke series. Jammergenoeg ben ik nu al mee met de amerikaanse versies, en is het dus steeds een week wachten op de volgende aflevering, ahja, nog genoeg series waar ik aan kan beginnen!
Verder is er niet zo heel veel gebeurd, ook nog eens gaan shoppen, waar ik het meest zomerse kleedje ooit gekocht heb! Nu duimen op goed weer hé deze zomer.

Verder ben ik een beetje inspiratieloos wat mijn reis voor deze zomer betreft... Zoveel mogelijke bestemmingen die ik nog wil zien, de meeste zijn wel met het vliegtuig. En aangezien ik en mijn reisgenoot nog nooit gevlogen hebben, is dat een beetje een moeilijk punt. Vliegangst heb ik (denk ik) wel overwonnen, 't gaat mij eerder over heel die check-in procedures en het rondlopen in dat doolhof van een luchthaven, afin, kzal er nog eens over moeten nadenken. Jullie horen het wel als ik uiteindelijk toch een reis boek hé!

Nu nog een beetje aan alle projecten verderwerken,

tot snel!

13:37 Gepost door Ejsa | Commentaren (2) |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende